dimecres, 13 d’abril de 2011

Ja tenim pugons a l'hort

Avui hem descobert a unes tiges de flor de camamilla uns pugons. Els hem observat amb la lupa binocular i la càmera Moticam i els hem fet fotos i vídeos.
Aquí teniu una mostra.

La camamilla té moltes flors


La camamilla (manzanilla) de la taula d'aromàtiques té moltes flors semblants a unes margarides petitetes. Fan una olor molt bona i que podem reconèixer com la que fa la infusió.

dimarts, 12 d’abril de 2011

dilluns, 11 d’abril de 2011

Sortida al Parc Agrari del Baix Llobregat

El divendres 1 d'abril vam fer la visita a la Masia Can Comas on està el centre d'informació del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Els alumnes de cicle superior ens vam dividir en tres grup i cada grup desenvolupava una tasca diferent. Després feiem canvi.
Entre d'altres coses vam plantar bledes, reconèixer arbres fruiters i hortalisses, un pagés ens va parlar de com és conrea la terra en aquestes zones del Baix i quins productes són els principals amb una agricultura més sostenible, importancia del riu i l'aigua, vam fer una mica de geografia situant poblacions i serralades, etc.
Vam participar també en el concurs de receptes de "Anem al Mercat".

Primeres collites

A finals de març i en lo que portem d'abril ja hem pogut fer les nostres primeres collites: bledes, raves, julivert i maduixes.
Ha estat una satisfacció poder començar a recollir el fruits després de la feina.
Fins i tot dos alumnes de quart han fet unes receptes amb les bledes que van tenir la sort d'emportar-se a casa. Les podeu veure per practicar.
- Recepta de mongetes amb bledes. Fran
- Recepta de bledes amb patata i ous. Victor